Voedingstest

Kom er achter welke tekorten je hebt en doe de voedingstest!

We eten niet alleen omdat we honger hebben, maar ook om onszelf sterk en fit te houden. De functie van veel voedingsstoffen zijn essentieel voor ons lichaam. Ze worden opgenomen in het spijsverteringsstel en kunnen onderverdeeld worden in vetten, eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Wat als je deze mist?

Waarom de voedingstest?
Uit recent onderzoek blijkt dat we met z’n allen te weinig fruit, groenten en vis eten. Een gevolg hiervan is dat we te weinig vitamines en mineralen binnenkrijgen. Denk jij dat je misschien ook wel onder deze categorie mensen valt? Heb je last van kwaaltjes die je niet helemaal goed thuis kunt brengen? Of ben je gewoon benieuwd of je misschien ergens achter komt komen waar je nog geen weet van hebt? Dan kun je op een gemakkelijke manier online de voedingstest doen.

Aan de hand van verschillende soorten vragen, waar je natuurlijk eerlijk antwoord op dient te geven, kom je er stap voor stap achter wat voor tekort je zou kunnen hebben. De test bestaat uit ongeveer vijf minuten, dus je bent er zo mee klaar. Binnen no time weet jij wat je gemiddelde dagelijkse inname aan mineralen en vitaminen is. De resultaten worden gebaseerd op de aanbevolen hoeveelheden van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum.

De vragen
– Je geboortedatum
– Je geslacht
– Je gewicht
– Je lengte
– Je huidtype
– Eventuele gewicht verminderende operaties
– Je voedselallergieën
– Of je rookt
– Of je een dieet volgt
– Of je vegetarisch bent
– Of je veganistisch bent
– Hoe je nachtrust is
– Of je elke dag minimaal 15 minuten buiten komt
– Hoeveel uur je sport per week
– Hoeveel glazen alcohol je drinkt
– Of je voedingssupplementen gebruikt

Sommige vragen zal je met ja/nee kunnen beantwoorden, andere antwoorden vallen binnen bepaalde categorieën en zullen dus een grove inschatting zijn. Onthoud: deze vragenlijst is vrij globaal. Aan de hand van al je antwoorden op deze uitgebalanceerde vragenlijst wordt een inschatting gemaakt op de mogelijke vitamine- of mineraaltekorten die je kunt hebben.

Wat te doen met de uitkomst?
Natuurlijk hopen we allemaal dat er niets “mis” is met ons. De voordeligste uitkomst zou voor ons allemaal zijn dat we geen tekorten hebben en dat er blijkt dat ons voedingspatroon niets te wensen overlaat. Helaas hebben we allemaal onze tekorten en de kans is groot dat dit dus ook geldt voor vitaminen en/of mineralen. Komen de symptomen van het tekort overeen met de dingen die je in de praktijk ervaart? Heb je niet direct een aanwijsbare oorzaak of idee waar dit tekort vandaan zou kunnen komen? Ga dan te allen tijde even langs de huisarts. Hij of zij kan dan je bloed laten testen en dit tekort eventueel aantonen. Zo kun je op zoek naar de juiste behandeling voor het tekort waar je mee te maken hebt! Waar zo’n voedingstest al niet goed voor kan zijn!