In hoeverre helpt goede voeding bij het opbouwen van spiermassa?

Bij het opbouwen van spiermassa biedt krachttraining uitkomst. Dat is echter niet het enige wat belangrijk is. Goede voeding levert namelijk een belangrijke bijdrage aan een succesvol resultaat. De combinatie van goede voeding en de toename van spiermassa is daarom van groot belang.

Krachttraining is in België in de sportschool te doen, zoals fitness Hasselt of door in Antwerpen of Brugge naar de sportschool te gaan. Je voedingspatroon aanpassen, kan ook overal.

Hier ontdek je hoe goede voeding je ondersteunt bij het opbouwen van spiermassa. Het is echter eerst van belang te weten hoe de spieropbouw werkt en op welke manier eiwitten daarbij een rol spelen.

Zo werkt spieropbouw

Fitness zorgt ervoor dat je spieren worden belast, waarbij er eiwitten beschadigen die van belang zijn om spieren samen te trekken. Dat merk je de volgende dag als je spierpijn hebt. De belasting van je spieren zorgt ervoor dat de bloeddoorstroming verbetert.

Daarnaast veranderen de spiervezels en de spiermassa neemt bovendien toe. De spierpijn die je ervaart, ontstaat door de beschadigde eiwitten die je lichaam aan het opruimen is. Tijdens de herstelfase ontstaan er nieuwe spiereiwitten.

Doe je regelmatig aan krachtsport dan maken je spieren meer eiwitten aan dan eerder. Daarmee voorkomt de spier als het ware dat er bij de volgende krachttraining weer beschadigde eiwitten ontstaan.

Optimale prestaties met extra eiwitten

Zoals je ziet speelt eiwit een belangrijke rol in het opbouwen van spiermassa. Het is daarom belangrijk om voldoende eiwitten tot je te nemen als je de spiermassa wilt vergroten. Er zijn allerlei voedingsproducten met eiwitten, zoals kipfilet, eieren, kwark, yoghurt, noten, bruine bonen, sojamelk en linzen.

Een populair gerecht voor krachttrainers met goede voeding is een combinatie van rijst, broccoli en kipfilet. Er zijn ook veel sporters die na de krachtsinspanning extra eiwitten nemen in de vorm van een eiwitshake.

Voorbeelden van goede voeding

Naast de toevoeging van extra eiwitten aan je voedingspatroon zijn er nog tal van andere voedingsproducten die goed zijn. Het is bijvoorbeeld ook van belang om gezonde vetten tot je te nemen met onverzadigde vetzuren. Die zitten onder meer in pindakaas net als in olijven, walnoten, avocado’s en in vette vis, zoals makreel.

Bij het opbouwen van spiermassa is het verder van belang om extra calorieën tot je te nemen. Je moet dan boven de dagelijkse caloriebehoefte gaan zitten met een max erboven van 500 calorieën per dag.

Chiazaad is ook een voedingsproduct dat goede voeding is ter ondersteuning om spiermassa op te bouwen. Deze zaadjes zijn namelijk een bron van voedingsvezels met onder meer vitaminen, mineralen, eiwitten en omega-3 vetzuren. Verder krijgt je stofwisseling er een boost van en neemt je energieniveau ook nog eens toe.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply