Vitamines slikken of de juiste voeding consumeren?

De Juiste Voeding Consumeren

Voornamelijk onder de jongere generatie wordt gezondheid steeds belangrijker. Er komen steeds meer dingen aan het licht die slecht voor je blijken te zijn. Daarom worden er ook steeds meer bedrijven de grond uit gestampt die over gezondheid en lifestyle gaan. Zo is en blijft er natuurlijk een discussie of we allemaal vitamines moeten slikken of dat de juiste voeding voldoende is. Het antwoord op die vraag, lees je in dit artikel.

Vitamines slikken

Het slikken van vitamines lijkt wel een soort hype te zijn geworden. Er komen steeds meer bedrijven op de markt, die de juiste vitamines voor jou hebben samengesteld. Met een handje vol supplementen, zou jij de dag wel door moeten komen. Uiteraard moet je daar wel gewoon bij blijven eten. 

Over het algemeen is het gezond om vitamines in te nemen. Voornamelijk als je lichaam aangeeft deze nodig te hebben. Alleen, ligt er natuurlijk altijd gevaar op de loer als je er te veel van gaat slikken. Je kunt er ongewenste bijwerkingen van krijgen als je meer inneemt dan is voorgeschreven. Te veel vitamine C kan bijvoorbeeld leiden tot darmklachten en te veel vitamine B6 kan er voor zorgen dat je gevoelloosheid en tintelingen krijgt. 

Dat zijn natuurlijk bijwerkingen waar je niet blij van wordt. Natuurlijk zijn er altijd nog andere risico’s die op de loer liggen. Daarom moet je ook de etiketten van jouw vitamine potje volgen. Daar staat duidelijk op beschreven hoeveel je mag nemen in een keer. Zorg dat je je ook aan die dagelijkse hoeveelheid houdt. Anders ben je alles behalve gezond. 

De juiste voeding

Als je dagelijks volgens de schijf van vijf eet, hoef je je vaak nergens zorgen om te maken. Het betekent namelijk dat je gevarieerd genoeg eet. Daardoor krijg je genoeg vitamines en mineralen binnen. In ieder geval degene die jij zou moeten binnen krijgen. In de regel blijf je op die manier gezond. Uiteraard zijn er altijd wel een paar uitzonderingen op de regel. 

Zo zijn er mensen die niet genoeg vitamines binnen krijgen. Dat kan komen omdat ze bepaalde groenten niet lusten of een strikt dieet moeten volgen of juist te weinig eten. In dat geval is het verstandig om vitamine bij te slikken. 

Het ontbreekt in die gevallen vaak aan vitamine D, foliumzuur, vitamine B12 of vitamine K. Hetgeen wat je te kort komt, moet je uiteraard bij slikken om zo gezond mogelijk te blijven. Heb je geen idee wat je tekort komt en of je vitamines moet slikken? Doe dan de voedingstest om erachter te komen. 

Krijg je al genoeg vitamines binnen door het volgen van het juiste voedingsschema? In dat geval hoef je niet per se vitamines te slikken. Er wordt niet verwacht dat je daar veel gezondheidsvoordelen van ervaart, omdat je al genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt door de voedingsmiddelen die je eet. 

De schijf van vijf

Laten we de schijf van vijf nog een keer onder de loep nemen om ervoor te zorgen dat je geen vitaminen en mineralen tekort komt. Het idee is om te variëren binnen de groepen. Op die manier krijg je genoeg vitaminen en mineralen binnen. Eet je de ene dag brood als ontbijt, eet dan de volgende dag aardappelen als avondeten om zo maar een voorbeeld te geven. 

Het is belangrijk om de aangegeven hoeveelheden te volgen. Op die manier leef je op een zo gezond mogelijke manier. Eten volgens de schijf van vijf is namelijk gezond en kan werken om de nodige kilo’s kwijt te raken. 

En lukt het je niet om volgens deze schijf te eten? Dan zijn er genoeg voedingssupplementen die je aanvullend kunt slikken, want vitamines en mineralen moet je niet tekort komen.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply