Vitaminen in verschillende vormen en maten

Vitaminen in Verschillende Vormen en Maten

Vitaminen en mineralen zijn er in verschillende vormen en maten. Dat is natuurlijk geen nieuws voor jou. Alleen is het wel interessant om te weten wat die verschillende vormen zijn. Bovendien is goed om te weten hoeveel je daarvan moet binnen krijgen op dagelijkse basis. We zetten het allemaal voor je op een rijtje in dit artikel.

 

In de vorm van voeding

De makkelijkste manier om de nodige hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen te krijgen is door middel van voeding. Door gevarieerd te eten, zou je de meeste vitaminen en mineralen wel binnen moeten krijgen op een dag. Of je gevarieerd genoeg eet, kun je makkelijk uitzoeken. Neem de schijf van vijf als uitgangspunt en bedenk of jij je daar nu aan houdt. Alleen jij zelf weet daar het antwoord op.

Mocht dat niet het geval zijn is het wel verstandig om de schijf van vijf als uitgangspunt te gaan nemen. Als je volgens die schijf gaat leren eten, dan zou je de aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen moeten krijgen. Dat heeft weer een positief effect op jouw lichaam. Gezond leven betekent namelijk niet alleen gezond eten, het betekent ook dat je genoeg vitaminen en mineralen moet krijgen om je lichaam gezond te houden. 

In de vorm van medicijnen

Als je een bepaald dieet volgt of bepaalde producten niet mag hebben, dan weet je automatisch dat je sommige vitaminen en mineralen mist. In dat geval moet je ze bij slikken. Het is namelijk wel nodig om alle vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Anders kan jouw lichaam niet helemaal goed functioneren. 

De medicatie is in verschillende vormen te koop. Zo kun je bijvoorbeeld vitamine C en vitamine D slikken in de vorm van bruistabletten. Ideaal voor mensen die niet graag medicijnen slikken. Voor die groep is er bijvoorbeeld ook magnesium en collageen in de vorm van poeder. De andere optie zijn vloeibare medicijnen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D en vitamine K olie. 

Voor wie wel gewoon medicijnen kan slikken, zijn er natuurlijk ook gewoon tabletten, capsules en kauwtabletten. Afhankelijk van wat je niet binnenkrijgt via voeding, kun je bepalen welk type medicijn je wil slikken. Sommige vitaminen zijn bijvoorbeeld alleen te verkrijgen in tabletvorm. Als je moeite hebt met medicijnen slikken, kan dat nog wel eens een probleem worden. Hopelijk zijn de vitaminen en mineralen die jij tekort komt te koop in een vloeibare vorm.

In de vorm van zonlicht

Natuurlijk hebben we nog een vitamine, die je binnenkrijgt door zonlicht. We hebben het namelijk over vitamine D. Het makkelijkste is om deze vitamine binnen te krijgen via de zon. Door minimaal 15-30 minuten per dag naar buiten te gaan, zou je al aan de aanbevolen hoeveelheid moeten kunnen komen. Denk er wel om dat je je hoofd en handen niet bedekt. Bovendien is het dan wel belangrijk dat je tussen 11:00 en 15:00 uur naar buiten gaat. In dat geval heb je namelijk de meeste kans op zon, ongeacht het seizoen. 

Je krijgt vitamine D alleen niet binnen in de winter. De zon schijnt natuurlijk wel in de winter, alleen staat deze niet goed genoeg om vitamine D aan te maken. In de zomer krijg je natuurlijk heel veel vitamine D binnen. Als je een groter deel van je lichaam onbedekt laat, krijg je namelijk sneller deze vitamine binnen. Dat is maar goed ook aan de ene kant. In de zomer sla je namelijk een voorraad vitamine D op voor de wintermaanden. Daarom is het belangrijk om veel buiten te zijn in de zomermaanden. 

Verder vul je deze vitamine aan door middel van voeding.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply